EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Yüksek Gerilim Testi

Evrensel olarak kabul edilmiş bir yüksek gerilim veya yüksek voltaj tanımı yoktur. Ancak bazı endüstri standartlarında, çeşitli minimum voltaj değerlerinden söz edilmektedir. Böyle olunca bu değerlerin üzerindeki gerilimler yüksek gerilim olarak kabul edilmektedir. Bu minimum voltaj değerleri genel olarak güvenlik endişelerine dayanmaktadır.

Bu durumda pratik bir bakış açısı ile yüksek gerilim, tasarımcıların ilave teknik sorunları göz önünde bulundurmak zorunda oldukları gerilim olarak tanımlanabilir. Birçok mühendis için yüksek gerilim değeri farklıdır. Yüksek gerilim için, tasarım ve üretim süreçlerine yönelik, örneğin kaçak mesafesi veya yalıtım kalınlığı gibi değişkenleri göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Bileşenler, uygulanan gerlimin (voltajın) bir fonksiyonu olarak farklı direnç değerleri sergilemektedir. Aynı zamanda yüksek gerilim üreticileri arasında kalite ve güvenilirlik açısından büyük farklılıklar bulunmaktadır.

Voltaj sınıflandırmaları yapılırken genelde yüksek, orta ve düşük voltaj kavramları kullanılır. Uluslararası bir bakış açısından, bu sınıflandırmalar ülkeler arasında farklı olmaktadır. Genelde çeşitli sektörlerde kabul edilen sınıflandırma şu şekildedir:

  • Yüksek gerilim: 115.000 Volt amperin üzeri
  • Orta gerilim: 2.400-69.000 Volt amper arası
  • Düşük gerilim: 240-600 Volt amper arası

Yüksek gerilim, elektrik santralinden besleme iletimi ile ilişkilidir. Yüksek gerilim seviyelerinde güç iletiminin nedeni verimliliği arttırmaktır. Yüksek gerilimler, özel anahtarlama ve dağıtım panelleri gerektirmektedir ve kontrol odaları ve yedek anahtarlama özelliklerine sahiptir. Uzaktan kontrol edilebilir veya ayrı besleme sistemlerinin bakımı ve testi gerekir. Alt istasyonlar, yerel alanlara dağıtılan gerilimi düşürmek içindir.

Yüksek gerilim test prosedürü çok basittir. Yüksek gerilim trafosundan test edilen bir yalıtım numunesine veya ekipmana yüksek gerilim uygulanır. Test edilen cihazda meydana gelen arıza durumunda kısa devre akımını sınırlamak için transformatöre seri olarak bir direnç bağlanır. Direnç, test edilen cihaza uygulanan yüksek voltaj ölçülerek belirlenir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemleri uygulamaktadır. İşletmelere verilen hizmetler arasında elektriksel güvenlik testleri çerçevesinde, yüksek gerilim testi hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Yüksek Gerilim Testi Yararları


Yenilikçi Çözümler Sunar

Elektriksel güvenlik testleri, yenilikçi güvenlik teknolojilerinin geliştirilmesine olanak tanır ve sektördeki ürün standartlarının iyileştirilmesine katkı sağlar.

Süreç İyileştirmesi

Elektriksel güvenlik testleri, üretim süreçlerini gözden geçirme ve iyileştirme fırsatları sunarak verimliliği artırır.

Hedef Kitleyi Belirler

Elektriksel güvenlik standartlarına uyum, güvenlik konusunda hassas olan tüketici kitlesine hitap eder, bu da marka sadakatini artırır.

Güvenilirlik Artışı

Elektriksel güvenlik testlerinin başarılı bir şekilde uygulanması, ürünlerin güvenilirliğini artırır ve marka imajını güçlendirir.

Riskleri Azaltır

Elektriksel güvenlik testleri, elektriksel arızalar ve kazalar gibi riskleri en aza indirerek güvenliği artırır.

Hukuki Uyum Sağlar

Elektriksel güvenlik testleri, yerel ve uluslararası güvenlik yönetmeliklerine uyumu sağlar, bu da hukuki riskleri azaltır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu