Değerli metallerin başlıca örnekleri altın, gümüş ve platindir. Altın değerli, sarı bir metaldir. Altın genellikle metamorfik kayaçlarda bulunur. Yer kürenin iç kısmının kayanın içinden akan suyu ısıttığı yeraltı kaya damarlarında bulunur. Altın tarih boyunca önemli olmuş bir metaldir. Hem güzelliği hem de dayanıklılığı nedeniyle kuyumculukta düzenli olarak kullanılmaktadır. Eser miktarda altın hemen hemen her yerde bulunur, ancak sadece birkaç yerde büyük yataklar bulunur. Yirmiye yakın farklı altın minerali olmasına rağmen hepsi oldukça nadirdir. Bu nedenle, doğada bulunan çoğu altın doğal metal formundadır.
Altın, yükselen çözeltiler tarafından biriken hidrotermal damarlarda, bazı sülfit birikintileri yoluyla yayılmış parçacıklar olarak ve plaser yataklarında oluşur. Plaser yataklar, akarsuların çakıl ve kumları arasında oluşan altın yataklarıdır.
Altının en belirgin fiziksel özelliği rengidir. Renk, kararma veya oksitlenmiş bir yüzeyin gelişmesiyle değişmez. Ancak altının rengi sabit değildir, bileşimine göre değişir.
Altınla ilişkili en yaygın mineraller kuvars, karbonat, beyaz mika, klorit ve pirittir. Yataklarda hem altın hem de gümüş zenginleşirken, baz metallerin bolluğu nispeten düşüktür.
Altın, doğada genellikle saf bir metal olarak bulunduğundan hem bir element hem de bir mineral olarak kabul edilir. Çekici rengi, nadir bulunması, kararmaya karşı direnci ve bazıları altına özgü olan birçok özel özelliği nedeniyle insanlar tarafından çok değerli bulunmaktadır. Başka hiçbir elementin altından daha fazla kullanımı yoktur.
Çıkarılan altının çoğu, gerçek altın numunelerinden ziyade aslında altın cevherindendir. Cevher genellikle kahverengi, demir lekeli kaya veya masif beyaz kuvarstır ve genellikle yalnızca çok az miktarda altın içerir. Altını çıkarmak için cevher ezilir ve sonra altın çeşitli yöntemlerle cevherden ayrılır. Altın en ağır minerallerden biridir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemlerini uygulamaktadır. İşletmelere verilen metalurji ve proses tasarımı hizmetleri arasında yüksek tanımlı mineraloji hizmetleri kapsamında altın mineralojisi hizmetleri de bulunmaktadır.
Etkili proses tasarımı ve metalurji teknikleri, kaynak kullanımını optimize eder, enerji ve malzeme israfını azaltarak maliyetleri düşürür.
Metalurjik tasarımlar, yerel ve uluslararası yasalarla uyumlu olacak şekilde geliştirilir, böylece yasal uyum sağlanır.
Metalurji ve proses tasarımı, özellikle gıda sektöründe kullanılan ekipmanlar için uygun güvenlik ve hijyen standartlarını sağlamak için kritik öneme sahiptir.
Metalurji süreçlerinin ve tasarımının optimize edilmesi, üretim verimliliğini artırır, bu da maliyetleri düşürerek kârlılığı artırır.
Metalurji ve proses tasarımında kalite standartlarının belirlenmesi, üretim sürecinin her aşamasında yüksek kaliteyi güvence altına alır.
Metalurji ve proses tasarımı, sektördeki hedef kitleye uygun ürünler ve çözümler geliştirilmesine olanak tanır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu