EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Yüzey Analizi

Katı yüzeylerin özellikleri yüzeyin kimyasal yapısına bağlıdır. Yüzey analiz yöntemi, katı maddenin yüzey numarası atomik katmanı adı verilen son derece sığ ve ince bir alanın kimyasal yapısını keşfetmeye yönelik bir tekniktir.

Mevcut yüzey analizörleri kullanılarak, diğer analiz yöntemleri ile mümkün olmayan, sadece yüzey numaralı atom katmanında bulunan malzemelerin element bileşimi ve kimyasal durumu analiz edilebilmektedir. Yüzey analiz yöntemleri, birçok endüstriyel ve bilimsel araştırma alanında yeni özelliklere sahip malzemelerin araştırma geliştirme ve kalite yönetimi için temel bir teknik olarak çağın ihtiyaçları doğrultusunda uzun yıllar boyunca ilerlemiştir.

Malzemenin en dış kısmı olan yüzeyi, malzemenin kimyasal aktivitesi, yapışması, ıslaklığı, elektriksel özellikleri, optik özellikleri, korozyon direnci, sürtünmesi ve biyouyumluluğu gibi yüzey özelliklerini taşıyan son derece hassas bir kısımdır ve ayrıca çevrenin bozulması ve kirlenmesi, proses kalıntılarının yapışması ve benzer nedenlerle bu özellikleri kaybetmeye eğilimli bir parçadır.

Böylece yüzey analizi, sadece işlevselliği yüksek yeni yüzeyler ve bunları kullanan ürünlerin geliştirilmesinde değil, aynı zamanda işlevi yüksek malzemelerin işlevselliğini doğru bir şekilde ortaya koymasına yardımcı olmak için de kullanılmaktadır. Örneğin yarı iletken üretim sürecinde minimum miktarda kirlenme veya yüzeye yabancı maddenin yapışması bile ürünün kalite standartlarını karşılamamasına neden olabilir. Ayrıca kontaminasyon bulunduğunda, sebebini açıklığa kavuşturmak için öncelikle kirletici bileşenin analiz edilmesi gerekir.

Katı bir yüzeyi incelemek için öncelikle yüzeyin ortaya çıkan sinyalleri inceleyecek şekilde uyarılması gerekir. Yüzey uyarımı için X-ışınları ve elektronlar kullanılır. Bu tür yüzey uyarımı sonucu ortaya çıkan çeşitli sinyaller arasında, sadece yüzey tarafından verilen elektron ve iyon gibi parçacıklar gözlemlenir ve bunların özellikleri analiz edilerek yüzeyin kimyasal yapısı ortaya çıkarılır.

Ancak incelenecek alanın sadece yüzey numarası daha derin bir katmanda da olabilir. Bazen birkaç düzine nanometreden birkaç yüz nanometre derinliğe kadar derin alanlara ilişkin bilgiye ihtiyaç duyulur.

Ana yüzey analizi türleri arasında dalga plakası faz kaydırması (WPS), uçuş süresi ikincil iyon kütle spektrometresi (ToF-SIMS) ve Auger elektron spektroskopisi (AES) teknikleri bulunur.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında kimyasal testler kapsamında, yüzey analizi hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Diferansiyel Taramalı Kalorimetri (DSC) Test Yöntemi Fourier Dönüşümü Kızılötesi (FTIR) Spektroskopisi Test Yöntemi Termogravimetrik Analiz (TGA) Yöntemi Kükürt İçeriğinin Tespit Edilmesi Nem ve Uçucu Madde İçeriğinin Belirlenmesi Saflık Testi Çözünürlük Testi Halojen İçeriği Testi Malzeme Güvenliği Veri Sayfası (MSDS) Hizmetleri Kimyasal İz Analizi Bilinmeyenlerin Karakterizasyonu ve Tanımlanması Kontaminasyon Tespiti ve Analizi Kimyasal Bileşim Analizi Eser Element Analizi Eser Metal Analizi Moleküler Tür Analizi Kriminal Adli Tıp Hizmetleri Safsızlık Analizi Katkı Maddelerinin Tanımlanması Yüksek Saflıkta Gaz İz Analizi Malzeme İz Analizi Yasal Düzenlemelere Uygunluk Yüzey Analizi PFOS (Perflorooktan Sülfonat veya Perflorooktan Sülfonik Asit) Analizi Petrol Analizi ASTM D3418-21 Diferansiyel Taramalı Kalorimetri İle Polimerlerin Geçiş Sıcaklıkları ve Füzyon Entalpileri ve Kristalizasyonu İçin Standart Test Yöntemi ISO 11357-4 Plastikler - Diferansiyel Taramalı Kalorimetre (DSC) - Bölüm 4: Spesifik Isı Kapasitesinin Belirlenmesi ASTM E1252-98 Niteliksel Analiz İçin Kızılötesi Spektrumun Elde Edilmesine Yönelik Genel Tekniklere İlişkin Standart Uygulama ASTM E1131-20 Termogravimetri İle Kompozisyon Analizi İçin Standart Test Yöntemi ISO 11358 Plastikler - Polimerlerin Termogravimetrisi (TG) ASTM D297-21 Kauçuk Ürünler İçin Standart Test Yöntemleri - Kimyasal Analiz EN 50642 Kablo Yönetim Sistemleri - Halojen İçeriği İçin Test Yöntemi IS 582 Deri Kimyasal Test Yöntemleri IS 5677 Doğrudan Kalıplama İşlemleri İçin Ayakkabı Üst Deri Şartnamesi Orijinal Ekipman Üreticisi (OEM) Standartları

Yüzey Analizi Yararları


Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Güvenli ve sağlıklı içeriklerle üretilen ürünler, uluslararası pazarda tanınırlık kazanır.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Ürünlerin içeriklerinin doğru bir şekilde belirlenmesi, üretim süreçlerinde verimliliği artırır.

Rekabet Avantajı Sunar

Güvenli ve yüksek kaliteli ürünler, pazarda rekabetçi bir avantaj sağlar ve marka değerini yükseltir.

Sürdürülebilirlik Sağlar

Çevreye zararlı bileşenlerin tespiti ve kullanımdan kaldırılması, sürdürülebilir üretim süreçlerini destekler.

Süreç İyileştirmesi

Ürünlerin içerik kontrolü, üretim süreçlerinin daha güvenli ve etkili olmasını sağlar.

Riskleri Azaltır

Ürünlerin içerdiği zararlı maddelerin analizi, potansiyel riskleri önceden tespit eder.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu