Yüzey kirliliği birçok şekilde olabilir ve yüzeyde çeşitli durumlarda mevcut olabilir. En yaygın kirlenme şekilleri şunlardır: partiküller, organik veya inorganik olabilen ince film veya moleküler kontaminasyon, iyonik kirlenme ya da mikrobik bulaşma.
Diğer kirletici türleri sarasında metaller, toksik ve tehlikeli kimyasallar, radyoaktif maddeler ve yarı iletken, metal işleme, kimyasal üretim, nükleer endüstri, ilaç üretimi ve gıda işleme, taşıma ve depolama gibi belirli endüstrilerde kullanılan yüzeyler için tanımlanan biyolojik maddeler yer alır.
Yaygın kirlenme kaynakları arasında makine yağları ve gresler, hidrolik ve temizleme sıvıları, yapıştırıcılar, mumlar, insan kirliliği ve partiküller yer alır. İlave olarak, çeşitli kaynaklardan gelen diğer kimyasal kirleticilerin tamamı bir yüzeyi kirletebilir. Tipik temizleme spesifikasyonları, temizlendikten sonra yüzeyde kalan spesifik veya karakteristik kirletici madde miktarına dayanmaktadır.
Hassas teknoloji uygulamalarının çoğu, uçucu olmayan kalıntıların yanı sıra partiküllerin karakterizasyonunu da gerektirir.
Örneğin bir yapıştırıcı ürün tasarımında performans, estetik, ağırlık veya diğer hususlar dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle substratlar seçilir. Parçanın tasarımı ayrıca, bağlanmış noktanın geometrisini belirlemek için de önemlidir. Sonuç olarak, bir yapıştırıcı seçerken, yapıştırıcı kimyasının substratların yüzeyleri ile nasıl etkileşime girdiğini anlamak önemlidir.
Substrat ve yüzey, ahşap veya demir gibi, bir düzenek oluşturmak için kullanılan materyal çeşidini ifade eder. Teknik olarak substrat, esneklik veya titreşim sönümlemesi gibi maddesel özelliklerden aşınma direnci veya dokusu gibi yüzey özelliklerine kadar malzeme özelliklerinin tümünü içerir. Çoğunlukla, substrat ve yüzey ifadeleri, yapıştırıcı bağlantıları bağlamında birbirinin yerine geçer ve yapıştırıcının temas ettiği, birleştirilen belirli bölümü ifade eder.
Esas olarak yapıştırıcılar iki malzemeyi birleştiren bir bağ oluşturur. Düzgün birleştirme sağlamak amacı ile yapıştırıcının her bir malzemenin yüzeyi ile temas ediyor olması çok önemlidir. Bu, yüzeyin delindiği mekanik birleştirme veya malzemelerin kaynak yolu ile birleştirildiği diğer işlemlerden farklıdır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında metalurjik testler kapsamında yüzey kirliliği belirleme hizmetleri de bulunmaktadır.
Farklı testler, ürün ve süreçlerin verimliliğini artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı artırır.
Testler, ürünlerin ve hizmetlerin yerel ve uluslararası yasal düzenlemelere uygunluğunu sağlar, hukuki riskleri azaltır.
Testlerin uluslararası standartlara uygunluğu, ürünlerin global pazarda kabul edilmesini sağlar ve tanınırlık kazandırır.
Testler, gıda üretimi ve işleme süreçlerinde güvenliği ve hijyeni artırarak sağlık risklerini azaltır.
Testlerin başarıyla yapılması, ürünlerin güvenilirliğini artırır ve marka imajını güçlendirir.
Çeşitli testler, mevcut süreçlerdeki zayıf noktaları ortaya çıkarır ve bu da süreç iyileştirmelerine olanak tanır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu