EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Zemin Kaplamalarında Küçük Bir Tutuşma Kaynağı Etkilerinin Tespit Edilmesi (Sıcak Metal Somun Metodu)

Zemin kaplamalarının bir ateşleme kaynağına tepksini değerlendirme amacı ile uygulanan sıcak metal somun test yönteminin yer aldığı BS 4790 standardı, İngiliz Standartlar Enstitüsü (BSI) tarafından tasarlanmıştır. Bu standartta gevşek serilmiş, tam yapıştırılmış ya da bir altlık üzerine uygulanan veya altlıksız her türlü kaplama işlemlerine yönelik gereklilikler açıklanmaktadır. Bu standardın tam ismi şu şekildedir: BS 4790 Küçük bir ateşleme kaynağının tekstil zemin kaplamaları üzerindeki etkilerinin belirlenmesi.

Halı kullanımı attıkça son yıllarda halı yanıcılığını ölçmeye yönelik farklı test yöntemleri geliştirilmektedir. Halı sektörü ve resmi kuruluşlar, tüketicilerin korunmasını sağlamak için çeşitli test yöntemleri üzerinde çalışmaktadır. Yapı malzemeleri, yangın önleme ve daha bir dizi yasal düzenleme, yanıcı malzemelerin, binaların duvarlarında, tavanlarında ve zeminlerinde kullanımını sınırlayan bir takım kısıtlamalar içermektedir. Özellikle bina içi malzemelerin yanıcılık özelliklerinin yangının davranışını etkileme gücü yüzünden bu çok önemlidir. Bir yangın ne kadar az yayılırsa, can ve mala yönelik tehditler de o derece az olmakta ve yangın daha hızlı kontrol alına alınmaktadır.

Son yıllarda kullanılan ahşap, vinil asbestli karo ve linolyum gibi zemin kaplamaları, yangının yayılmasını etkileme eğiliminde değildir. Bu arada aynı zamanda halı sektöründe de üretim teknikleri geliştirilmektedir ve halı, geleneksel zemin kaplamaları ile rekabet edebilmektedir. Özellikle yanıcılık testleri ile ilgili düzenlemeler yangının yayılması konusunda endişeleri gidermektedir.

Esasen bir yangın durumunda döşeme sistemlerinin davranışının test edilmesinde yangının üç ayrı aşaması dikkate alınmaktadır. Birinci aşama ateşleme ve ilk büyümesi anıdır. İkinci aşama çevredeki herşeyin yanmaya başlamasıdır. Üçüncü aşama ise, yangının uzak noktalara yayılmaya başlamasıdır. Birinci aşamada, yangına halının karışmasını önlemek için hangi düzeyde alev yayılma direncinin gerekli olduğu araştırılmaktadır.

Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü yanmazlık test hizmetleri çerçevesinde, zemin kaplamalarında küçük bir tutuşma kaynağı etkilerinin tespit edilmesi (sıcak metal somun metodu) test hizmetleri de vermektedir.

 

Birincil ve İkincil Tutuşturma Kaynakları İle Yatakların Tutuşabilirliği Test Metodu Askeri Amaçla Kullanılan Branda Bezi Testi BS 4790 Standardına Göre Test Edilen Tekstil Zemin Kaplamalarının Sınıflandırma ve Değerlendirilmesi Çocuk Yatak Kıyafetleri Yanma Davranışı Testi Dikey Yerleştirilmiş Kumaş ve Kumaş Kombinasyonlarında Küçük Bir Alev Uygulaması İle Yanmazlık Testi Düşey Konumdaki Deney Numunelerinin Alev Yayılma ve Tutuşma Özelliklerinin Ölçülmesi Gece Giysilerinin Yanma Davranışı Testi Giysi ve Giysilik Kumaşlarda Yanma Testi Halı ve Kilimlerin Yüzey Yanabilirliği Testi Tarım ve Ormancılıkta Kullanılan Makina ve Traktörlerde İç Malzemeler Yanma Davranışı Testi Isı ve Aleve Karşı Koruyucu Giyeceklerde Sınırlı Alev Sıçraması Testi Döşeme İle Kaplanmış Mobilyanın Yanabilirliği Testi (İçin İçin Yanan Sigara ve Kibrit Ateşi Eşdeğeri) Döşenmiş Yatak Tabanları ve Döşeklerin Yanabilirliği Testi (İçin İçin Yanan Sigara ve Kibrit Ateşi Eşdeğeri) Oturma Yerleri İçin Döşenmiş Kompozitlerin Alev Kaynakları İle Tutuşabilirliği Testi Motorlu Taşıtlarda İç Malzemelerin Yanma Davranışı Testi Perdelik Kumaşlar, Drapeler ve Pencere Storları İçin Yanma Gereklilikleri Testi Pijama ve Sabahlıklarda Kullanılan Kumaş ve Kombinasyonlarının Yanma Performansı Salon Perdeleri ve Perdeler Yanma Özelliği Testi Hazır Giyim Kumaşlarının Yanma Özelliği Testi Tekstil Ürünleri Yanma Özellikleri, Perdeler Sınıflandırma Şeması Yer Döşemelerinin Yanma Karakteri, Çevre Sıcaklığında Tablet Testi Zemin Kaplamalarında Küçük Bir Tutuşma Kaynağı Etkilerinin Tespit Edilmesi (Sıcak Metal Somun Metodu) Yatak Malzemelerinin Tutuşabilirliğinin Değerlendirilmesi (İçin İçin Yanan Sigara ve Kibrit Ateşi Eşdeğeri) Yataklar, Divanlar ve Yatak Bazalarının Tutuşma Dayanımı İçin Şartname Yatay Konumdaki Kenarlardan Tutuşturulan Numunelerden Alev Yayılma Özelliği Testi

Zemin Kaplamalarında Küçük Bir Tutuşma Kaynağı Etkilerinin Tespit Edilmesi (Sıcak Metal Somun Metodu) Yararları


Hukuki Uyum Sağlar

Yanmazlık testleri, yasal gerekliliklere uygunluğu sağlayarak ürünlerin güvenli kullanımını temin eder.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Global güvenlik standartlarına uygun testler, ürünlerin uluslararası pazarda kabul görmesini ve tanınırlığını artırır.

Marka Değerini Artırır

Yanmazlık testlerinden geçen ürünler, markanın güvenlik ve kalite konusundaki imajını güçlendirir.

Riskleri Azaltır

Yanmazlık testleri, ürünlerin yangın riskini azaltarak güvenli kullanım sağlar ve potansiyel tehlikeleri önler.

Maliyetleri Azaltır

Yanmazlık testleri sayesinde yangın riski olan ürünlerin piyasaya sürülmesi engellenir, böylece olası maddi kayıplar önlenir.

Güvenilirlik Artışı

Yanmazlık testleri, ürünlerin güvenlik özelliklerinin doğruluğunu onaylayarak güvenilirliğini artırır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu